Predsednik Evropske odbojkarske zveze se je prejšnje dni mudil v Ljubljani. Med načrtovanjem prihodnosti in sodelovanja s slovensko zvezo je govoril tudi o reševanju trenutnih težav, v katere je skupaj s preostalim svetom zabredel tudi šport.

Iz Kalifornije je ob prekinitvi sezone v ligi NHL svoje misli poslal Anže Kopitar

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je v tem času, ko razsaja koronavirus, v Los Angelesu v samoizolaciji. Prekinitev sezone je prišla po tekmi z Ottawo, kjer so Kralji nadaljevali zmagoviti niz, neporaženi so sedem tekem zapored, mogoče je tudi, da bo to zadnja tekma v sezoni.

“Ko je konec sezone, je konec sezone in se na to normalno pripraviš. Ko pa se liga prekine kar čez noč, pa je naslednji dan zelo čuden, ko ne moremo iti na trening in ni tiste vsakdanje rutine, ki smo je vsi zelo navajeni. Povedano po domače, smo doma naredili kar karanteno, naša družina. Čim več časa bomo ostali v hiši, čim več časa bomo v takšnem okolju, kjer nisi blizu večjih množic oz. blizu ljudi, da je ta verjetnost okužbe malo manjša, kot pa kje druge.”

Sezona, z izjemo samega uvoda in konca, ni bila dobra. Bilo je ogromno kadrovskih sprememb, kralji gradijo novo moštvo, kdaj bo Los Angeles spet na poteh stare slave, bo pokazal čas.

“Zadnjih deset tekem smo igrali hokej, ki smo ga pričakovali že prej. Prišel pa je malo prepozno. Na žalost končnice ne bo, a mislim, da so bile letošnje spremembe v sami ekipi dobre. Mislim, da smo nekako usmerjeni v pravo smer in da se bo vse to, kar smo s preobrazbo ekipe začeli že v lanski sezoni, pokazalo bolje in malce hitreje v naslednjih letih.”

Marko Pangerc