Kakšno je stanje v Šmarju pri Jelšah? Poklicali smo Petra Čakša, ki tam živi, sicer pa je asistent za področje medijskih komunikacij na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

“Občinske službe igrajo pri nas dobro vlogo in ažurno obveščajo. Vsi smo situacijo vzeli zelo resno. Ceste so bolj prazne. Župnik je mašo prenašal po Facebooku.” – Peter Čakš

 

V Šmarju pri Jelšah je, kot kaže, eno izmed žarišč okužb s koronavirusom v Sloveniji, čeprav natančno število okuženih ni znano. Župan Matija Čakš je včeraj povedal, da je testiranje opravilo 130 ljudi, koliko je okuženih, ne vedo natančno, saj jim celjska izpostava Nacionalnega inštituta za javno zdravje podatkov ne daje. Po uradnih podatkih je teh 26, sam meni, da jih je več kot 50. Svoje domneve župan opira na informacije staršev, ki se med seboj obveščajo o stanju otrok.

“Če je svetovalni ukrep samoizolacija, je to treba upoštevati. Ves kraj komunicira po družabnih omrežjih. Imamo tudi dva lokalna portala, ki dobro obveščata. Imamo preverjene informacije.”

Jan Grilc, Uršula Zaletelj