Anamarija Lampič je poleg Žana Kranjca letošnja slovenska junakinja zime. Kranjec se bojuje za veleslalomski kristalni globus, najboljša slovenska tekačica zadnjih let pa še upa na mali globus v seštevku sprintov. Letos je zmagala na dveh na novoletni turneji in nanizala nekaj vrhunskih uvrstitev. Kako je lanski svetovni prvakinji ekipnega sprinta uspel preskok med najboljše, boste izvedeli v športnopogovorni oddaji V sredo na Valu 202.

Anamarija Lampič o letošnji zimi, velikem številu treningov in rdeči majici

Tokratna gostja oddaje V sredo je bila slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič, ki se je pogovarjala z Daretom Ruparjem. Letošnja zima se bliža koncu in ostajajo samo še štirje konci tedna s tekmami svetovnega pokala. Najboljša slovenska smučarska tekačica se za kratek čas vrača domov iz Skandinavije, kjer so tekmovalke končale težko turnejo.

Najbolj sem čakala, da pridem domov iz Skandinavije. Ko si utrujen in ti popušča že koncentracija, ti dom pomeni več kot običajno.

Veliko ji pomeni družina, s katero je zelo povezana. Brat Janez Lampič prav tako teče na smučeh, oče Janez Lampič pa se je ukvarjal s kolesarstvom in je nastopil tudi na poletnih olimpijskih igrah v Los Angelesu leta 1984.

Zagotovo je kolo velik del teka na smučeh, saj poleti veliko prekolesarimo. Ko sem bila mlajša, se nam je velikokrat pridružil tudi oče.

Anamarija v letošnji sezoni niza odlične rezultate. Osredotočena je na konec zime, saj z dobrimi uvrstitvami lahko osvoji prvo mesto v sprinterski disciplini in tako rdečo majico.

Dare Rupar