Vreme organizatorjem Zlate lisice ni bilo naklonjeno, zato se je tekma s Pohorja preselila v Kranjsko Goro. Po letu 2018 znova stopničke na veleslalomu za Meto Hrovat.

Timi Zajc drugi na letalnici na Kulmu, Meta Hrovat v Kranjski Gori na zmagovalnem odru

”Uživala sem v tem, da sem smučala hitro, kar je najboljši občutek, ki ga lahko smučar doseže.”

Vreme organizatorjem Zlate lisice ni bilo naklonjeno, zato se je tekma s Pohorja preselila v Kranjsko Goro. Tekmo v sončnem domačem kraju je Meta Hrovat izkoristila za ponovitev najboljše uvrstitve v karieri. Po tretjem mestu leta 2018 na veleslalomu v Lenzerheideju v Švici je znova stala na zmagovalnem odru. Tretja je bila že po prvi vožnji, v drugi pa je Wendy Holdener smučala nekoliko bolje in tako sta po tekmi skupaj stopili na tretjo stopničko. Tina Robnik je bila na odličnem šestem mestu, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri, Ana Bucik je bila štirinajsta. Zmagala je Novozelandka Alice Robinson, druga je bila Slovakinja Petra Vlhova.

Po letu dni spet zmagovalni oder za slovenske smučarke, Meta Hrovat drugič v karieri na tretjem mestu, ampak na domačem terenu je slajše @SloskiSZS @Val202 pic.twitter.com/aCXjfkYk4W

— Igor Tominec (@IgorTominec) February 15, 2020

“Meta, ne zablokiraj. Uporabi ta pritisk v svojo prid in uživaj!”

In je! Meta Hrovat ? na domačem hribu na zmagovalnem odru!

? @IgorTominec in @MarkoCirman pic.twitter.com/VA7j7kEo3O

— Val 202 (@Val202) February 15, 2020

Na letalnici na Kulmu je veter vzel en dan in skakalcem sta tako ostala le dva dneva za letenje. Timi Zajc je prvič sedel na zaletišče na Kulmu. Da mu letalnice ležijo, je pokazal lanski polet v Oberstdorfu. Timiju je uspel dober prvi skok in v drugi seriji je napadal s četrtega mesta. Bil je najboljši od finalistov in tako za 0,3 točke zgrešil najvišjo stopničko. Poleg Timija so točke osvojili še Anže Lanišek s 17. mestom, Jurij Tepeš je bil 20., Žiga Jelar 23., Domen Prevc pa 25. Zmagal je Poljak Piotr Žyla, na tretji stopnički je stal vodilni v skupnem seštevku Avstrijec Stefan Kraft.

Timi ? je v Avstriji znova pokazal, da je rojen letalec. Prvič je letel na Kulmu in takoj osvojil 2. mesto, za zmago je zaostal za vsega 3 desetinke točke! “Danes je bilo kar vroče. Bil je tak dan, kot lani v Oberstdorfu prvi dan, ko zelo uživaš.” ? pic.twitter.com/HZ6ZwtrYoq

— Val 202 (@Val202) February 15, 2020

”Bil je zelo naporen dan. V drugi seriji je bilo na vrhu malo nervoze, bilo je vroče, malo straha. Ko pristaneš si oddahneš, predvsem če greš zelo daleč.”

Sandi Škvarč