Gost oddaje Proti etru je Martin Turk, filmski režiser in scenarist, avtor celovečernega filma Ne pozabi dihati, ki je te dni doživel slovensko premiero. Gre za intimno dramo o odraščanju, prvi ljubezni, ljubosumju, prepletena s spomini na čase otroškega brezbrižja. To je projekt, o katerem sem razmišljal, ko sem bil še študent na Akademiji. Film je v celoti posnet v Beli krajini. Zakaj Bela krajina, razlaga režiser Martin Turk, zato, ker je to pokrajina, ki diha.

Martin Turk, filmski režiser in scenarist, celovečernega filma Ne pozabi dihati, ki je po svetovni premieri v Rimu, končno doživel premiero še v Sloveniji

Martin Turk je filmski režiser in scenarist, avtor celovečernega filma Ne pozabi dihati, ki je te dni doživel slovensko premiero. Gre za intimno dramo o odraščanju, prvi ljubezni, ljubosumju, prepletena s spomini na čase otroškega brezbrižja.

“Film je intimna drama o odraščanju in prvi ljubezni, prepletena s spomini na mojo mladost.. O filmu sem razmišljal že kot študent na AGRFT-ju.”Martin Turk

O projektu je razmišljal, ko je bil še študent na Akademiji.

“Zanimal me je ta občutek, kako petnajst letnik doživlja in sprejema odnose s starejšim bratom, z mamo in zakaj skriva svojo prvo zaljubljenostjo do dekleta.”

Film je v celoti posnet v Beli krajini sredi vročega poletja: “Želel sem, da ta narava nastopa kot filmski lik, v katero se zateka mladi Klemen, ko je v težavah.”

Nina Zagoričnik