Ime tedna je postal Vladimir Habjan, odgovorni urednik Planinskega vestnika, ki skupaj s člani uredniškega odbora že drugo desetletje skrbi za vsebino te revije ter ohranja njeno izobraževalno in informativno poslanstvo. Ta bogat zgodovinski arhiv slovenskega planinstva te dni praznuje 125 let.

Vladimir Habjan je odgovorni urednik Planinskega vestnika, ki skupaj s člani uredniškega odbora že drugo desetletje skrbi za vsebino te revije ter ohranja njeno izobraževalno in informativno poslanstvo

Vladimir Habjan, odgovorni urednik Planinskega vestnika, bogatega zgodovinskega arhiva slovenskega planinstva, ki te dni praznuje 125 let.

"Mladi ne berejo toliko kot starejši, tudi na področju planinstva. Moramo zelo paziti pri vsebinah, a padec naklade je veliko manjši kot pri splošnih medijih."

Kandidata sta bila še:

Branko Brumen, direktor kurentovanja na Ptuju, ki pri vodenju in snovanju te prireditve sodeluje tudi letos, ob jubilejni 60-letnici. Kurentovanje se je v 25 letih njegovega vodenja razvilo v enega osrednjih evropskih etnoloških karnevalov in se uvrstilo v register nesnovne kulturne dediščine človeštva pri UNESCU.

Franc Forstnerič, profesor matematike z ljubljanske Fakultete za matematiko in fiziko, ki je prejel prestižno mednarodno nagrado za življenjsko delo. Ameriško matematično združenje mu je podelilo Bergmanovo nagrado za delo na področju kompleksne analize in geometrije.

 

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel