Andreja Leskovšek McQuarrie je nekdanja alpska smučarka, mladinska svetovna prvakinja, 20 let svetovalka organizatorjem zimskih olimpijskih iger, predsednica ŽNK Radomlje

Andreja Leskovšek McQuarrie je v spominu Slovencev v zrelih letih predvsem nekdanja alpska smučarka, mladinska svetovna prvakinja, ki je zelo mlada končala kariero. Manj znano je, da je po študiju psihologije ostala v Združenih državah, si tam ustvarila družino in po naključju postala vpeta v organizacijo zimskih olimpijskih iger.

Dvajset let je svetovala organizatorjem zimskih olimpijskih iger, začela je v Salt Lake Cityju, se potem selila v Italijo zaradi Torina, pa v Kanado zaradi Vancouvra, potem pa za igre v Sočiju in Pjongčangu delovala že iz Slovenije, iz Komende.

Zaradi hčerke se je po vrnitvi v domovino srečala z ženskim nogometom, postala predsednica Ženskega nogometnega kluba Radomlje, glasnica ženskega nogometa, ki ga vidi kot izjemno priložnost, tudi poslovno, obenem pa je že dolgo borka za enake možnosti v športu. "Ne obstajata ženski in moški šport, obstaja samo šport."

Aleš Smrekar