Nedeljski gost

Ne obstajata moški in ženski šport, obstaja samo šport

Andreja Leskovšek McQuarrie je nekdanja alpska smučarka, mladinska svetovna prvakinja, 20 let svetovalka organizatorjem zimskih olimpijskih iger, predsednica ŽNK Radomlje

DSC05710
Andreja Leskovšek McQuarrie
foto: Val 202

Andreja Leskovšek McQuarrie je v spominu Slovencev v zrelih letih predvsem nekdanja alpska smučarka, mladinska svetovna prvakinja, ki je zelo mlada končala kariero. Manj znano je, da je po študiju psihologije ostala v Združenih državah, si tam ustvarila družino in po naključju postala vpeta v organizacijo zimskih olimpijskih iger.

Dvajset let je svetovala organizatorjem zimskih olimpijskih iger, začela je v Salt Lake Cityju, se potem selila v Italijo zaradi Torina, pa v Kanado zaradi Vancouvra, potem pa za igre v Sočiju in Pjongčangu delovala že iz Slovenije, iz Komende.

Zaradi hčerke se je po vrnitvi v domovino srečala z ženskim nogometom, postala predsednica Ženskega nogometnega kluba Radomlje, glasnica ženskega nogometa, ki ga vidi kot izjemno priložnost, tudi poslovno, obenem pa je že dolgo borka za enake možnosti v športu. “Ne obstajata ženski in moški šport, obstaja samo šport.”