Kako bi ljudje še lahko zaupali državnim institucijam, tudi če jih, vsaj nekatere, vodijo strokovnjaki, če pa iz tedna v teden, na vsakem koraku izgubljajo vero v iskrenost politike. Skupaj z maskami so v torek pri nas padle tudi mnoge, pred zadnjimi volitvami izrečene besede. Pravijo, da nesreča nikoli ne pride sama – za Covidom-19 bo prišla še nova, 14. slovenska vlada.

Komentar dogodkov tedna je pripravil Aleš Smrekar.

Zmanjkalo je mask, ampak ne pustnih, zaščitnih

Nacionalni inštitut za javno zdravje je vložil veliko napora, da bi zajezil pretiran nemir med prebivalstvom - sploh ker v Sloveniji do zaprtja redakcije Petkove centrifuge še niso odkrili niti enega pozitivnega primera. Pa ni zaleglo.

Očitno smo res prišli tako daleč v tem narobe svetu, ki naj bi bil rezerviran predvsem za pustni čas, ko je narobe prav in obratno, da ne verjamemo več strokovnjakom in njihovim strokovnim načrtom, planom.

Ampak ko enkrat Armanijevo modno revijo izvedejo brez publike in odpovedo beneški pustni karneval, maske dokončno padejo, duh uide iz steklenice in pokažejo se pravi obrazi. Kako bi ljudje še lahko zaupali državnim institucijam, tudi če jih, vsaj nekatere, vodijo strokovnjaki, če pa iz tedna v teden, na vsakem koraku izgubljajo vero v iskrenost politike. Skupaj z maskami so v torek pri nas padle tudi mnoge, pred zadnjimi volitvami izrečene besede. Pravijo, da nesreča nikoli ne pride sama – za Covidom-19 bo prišla še nova, 14. slovenska vlada.

Aleš Smrekar