Živimo v časih, ki bodo zagotovo spremenili dinamiko naših življenj, in v katerih bo še kako prav prišlo razumevanje latinskega pregovora, da je več vredno premišljeno delati kot razburjeno misliti.

Tedenski komentar dogodkov je pripravila Nataša Mulec.

Živimo v časih, ki bodo zagotovo spremenili dinamiko naših življenj, in v katerih bo še kako prav prišlo razumevanje latinskega pregovora, da je več vredno premišljeno delati kot razburjeno misliti

V času poplave informacij na vseh platformah in v času, ko smo vsi strokovnjaki za vse, mediji pa odvisni od klikov, se očitno prave oziroma zdravo-razumske, ki bi morale biti že itak osvojene, izgubijo. Umivanje rok, kihanje v rokav, upoštevanje intimnega prostora je najmanj, kar lahko za sebe naredi vsak posameznik. Na vladajočih pa je, da z jasnim obveščanjem in primernimi ukrepi pri ljudeh poskrbijo za občutek, da nadzorujejo situacijo. Da se ljudje na različne nevarnosti, sploh na tiste, ki jih ne poznajo in ki spremenijo rutino njihovih življenj, odzivajo različno tudi s strahom, je povsem običajna človeška reakcija.

Nataša Mulec