Marion Foucart živi v Sloveniji že 11 let. Pravi, da je njena družina klasičen proizvod Erasmusa; v Dublinu je spoznala partnerja, z njim začela življenje v Parizu, okoliščine pa so ju pripeljale do Ljubljane.

Marion Foucart je glasbena novinarka francoske nacionalne televizije. Dela iz Ljubljane in čeprav ne poroča o slovenski glasbi, jo seveda spremlja. “Če bi Francozom morala predstaviti nekaj slovenskih skupin, bi bili vmes gotovo Laibach. No, njih že poznajo. Meni najljubši je sicer Magnifico, pa Zala in Gašper. Duo Silence je tudi dober primer slovenske glasbe. Pa tudi mladih skupin je veliko. Denimo zdaj veliko poslušam to skupino, kako že … Kako si? Kokosy.”

V Slovenijo sta se s partnerjem preselila pred 11 leti. Pravi, da je njena družina tipičen produkt Erasmusa. Dublinu je sledilo nekaj skupnih let v Parizu, potem pa iskanje novega doma. Mož se je sicer rodil na Reki, ampak ker Hrvaška takrat še ni bila v EU, se je kar sama od sebe ponudila Ljubljana:

“Mož je tukaj že prej študiral in njegova mama je Slovenka. Ljubljana je kot nek velik kavč. Ko se usedeš nanj, je z njega težko vstati. Udobna je, ravno prav velika.”

Tadej Košmrlj