Šport 202

Stanje in forma ta hip nista taka, da bi lahko pariral tekmovalcem v ospredju

Za organizatorje je bila to generalka za svetovno prvenstvo prihodnje leto

Pokljuka
Pokljuka
foto: Val 202

Pokljuka je bila ta konec tedna središče biatlonskega sveta. Nedelja je rezervirana za tekmo s skupinskim startom, današnji zmagovalec v moški konkurenci je bil Francoz Quentin Fillon Maillet, ki je bil v smučini izjemno hiter, svoje pa nato dodal še na strelišču, kjer je pustil nepokrito le eno tarčo.

Ni mi popolnoma jasno, kako sem danes zmagal. Že v četrtek sem imel dober čas, a sem bil preslab na strelišču, da bi se lahko vmešal v boj za zmago. Včerajšnja štafetna zmaga mi je dala ogromno motivacije in dobre volje. – Quentin Fillon Maillet

Edini slovenski predstavnik je bil Jakov Fak, ki je nastopil kljub bolezni. Zgrešil je tri strele in končal na 21. mestu.

Žal mi je predvsem za napake, storjene na strelišču. Tam sem v želji po čim boljši uvrstitvi preveč hitel. Vseeno se je pred tem občinstvom izplačalo nastopiti. Vem, da nisem izpolnil svojih pričakovanj in ne pričakovanj občinstva, a vseeno upam, da so ljudje uživali. – Jakov Fak

Jakov Fak

foto: Val 202

Zmaga pri dekletih je šla na Švedsko, najhitrejša je bila kljub zgrešenemu strelu Hanna Öberg.

Svoje misli o rezultatih na Pokljuki in načrtih za svetovno prvenstvo je v pogovoru zbral tudi glavni trener slovenske reprezentance Uroš Velepec.

To je bil tudi zadnji preizkus za domače organizatorje, ki bodo na Pokljuki prihodnje leto gostili svetovno prvenstvo, največji zimsko-športni dogodek v Sloveniji.