Ime tedna je Lara Jerman, biokemičarka, ki je sodelovala pri odmevni mednarodni študiji o genetiki raka, objavljeni v reviji Nature. Skupaj s konzorcijem znanstvenikov jim je uspelo prebrati celovit genomski zapis 38 vrst raka, kar bo pripomoglo k razumevanju delovanja in napredovanja te bolezni.

Ime tedna je Lara Jerman, biokemičarka, ki je sodelovala pri odmevni mednarodni študiji o genetiki raka, objavljeni v reviji Nature

Lara Jerman, biokemičarka, ki je sodelovala pri odmevni mednarodni študiji o genetiki raka, objavljeni v reviji Nature. Skupaj s konzorcijem znanstvenikov jim je uspelo prebrati celovit genomski zapis 38 vrst raka, kar bo pripomoglo k razumevanju delovanja in napredovanja te bolezni.

"Ukvarjali smo se z analizo mutacij pri pacientih. Presenetljivo smo ugotovili, da se prve mutacije zgodijo že desetletje pred postavitvijo diagnoze raka."

Izberite ime tedna

Rezultati

Glasovali ste še za:

Andraž Kajzer, umetniški vodja glasbenega festivala Ment, ki je Ljubljano v treh dneh obogatil z obiskom številnih menedžerjev, promotorjev, novinarjev in založnikov z vse Evrope ter poleg konferenčnih dogodkov in delavnic postregel tudi s svežo koncertno ponudbo.

Darko Jorgić, namiznoteniški igralec, ki je ob svojem krstnem nastopu na turnirju najboljših 16-tih evropskih igralcev, dosegel svoj največji uspeh v posamični članski konkurenci. Z izjemnimi predstavami se je uvrstil v prvi slovenski finale na največjih tekmovanjih, nato pa izgubil proti najboljšemu evropskemu igralcu zadnjih 20-tih let Timu Bollu.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel