Ime tedna

Toliko nepotrebnih smrti mi ni več dalo spati

Ime tedna je Nevenka Mlinar, splošna zdravnica v Desklah in prva podpisana na pozivu zdravnikov k odgovornejšemu pristopu odločevalcev do problematike okolja

nevenka mlinar
foto: RTVSLO/Jani Alič

Nevenka Mlinar je splošna zdravnica v Desklah in prva podpisana na pozivu zdravnikov in zobozdravnikov Goriške regije, ki ga množično podpisujejo zdravniki iz vse Slovenije, k odgovornejšemu pristopu odločevalcev do problematike okolja. Zaskrbljeni so predvsem zaradi dovoljenih mejnih vrednosti izpustov in škodljivih posledic sežigalnice odpadkov v Anhovem na zdravje ljudi v srednji Soški dolini.

“Naše zahteve so jasne, želimo, da se odločevalci bolj odgovorno obnašajo pri postavljanju normativov v zvezi z varovanjem okolja in zaščito zdravja ljudi. Zdravstveno stanje na tem območju je že brez dodatnega onesnaževanja katastrofalno. Več kot dvajset let delam v ambulanti, toliko nepotrebnih smrti mi ni več dalo spati.”

Rezultati

Loading ... Loading ...
Glasovali ste še za:

Franci Pivec, vsestranski kulturnik, dobitnik letošnje zlate plakete Javnega sklada za kulturne dejavnosti za življenjsko delo. Vse svoje življenje je vključen v različne oblike ljubiteljske kulture, bil je navzoč pri nastanku številnih projektov, kot je izbira najbolj kulturne šole in številnih likovnih razstavišč, ter skrbel za razvoj društvene kulture v Mariboru in širše. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919.)

Blaž Janc, rokometaš slovenske reprezentance, ki so ga na 14. Evropskem prvenstvu v rokometu izbrali v najboljšo postavo prvenstva. Naši rokometaši so se v predtekmovanjih odlično borili, celo upali na medaljo, a so na koncu osvojili četrto mesto in z uvrstitvijo v olimpijske kvalifikacije izpolnili cilj, ki so si ga zadali pred evropskim prvenstvom. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919.)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).