Ime tedna je Danica Avsec, direktorica zavoda Slovenija-transplant, osrednje ustanove, ki uspešno povezuje nacionalni program zdravljenja s presaditvijo delov človeškega telesa

Ime tedna je Danica Avsec, direktorica zavoda Slovenija-transplant, osrednje ustanove, ki uspešno povezuje nacionalni program zdravljenja s presaditvijo delov človeškega telesa

Danica Avsec je direktorica zavoda Slovenija-transplant, osrednje ustanove, ki uspešno povezuje nacionalni program zdravljenja s presaditvijo delov človeškega telesa. Rezultati vseh presaditev so boljši od povprečja Eurotransplanta, kjer je Slovenija članica že 20 let. Uspeh pripisuje majhnosti in sodelovanju.

"Na naše rezultate smo izjemno ponosni, saj pacientom omogočamo boljši način življenja. Od tistih, ki prejmejo novo srce je čutiti neskončno hvaležnost, med nami se ustvari posebna vez, ki bazira na spoštovanju, jaz osebno pa v tem vidim smisel našega dela.”

Ob tem opozarja, da imamo v Sloveniji nizko stopnjo darovanja organov:

"Naše raziskave so pokazale, da se ljudje do darovanja organov po smrti ne opredelijo, ker se ne želijo pogovarjati o smrti in minljivosti."

 

Glasujte za ime tedna

Rezultati

Glasovali ste še za:

Mihael Glavan in Damijan Stepančič, avtor besedila in avtor ilustracij knjižnega stripa Naš Maister, ki razgibano in zgodovinsko verodostojno sledi temeljni biografiji slovenskega narodnega junaka, generala Rudolfa Maistra.

Ema Kugler, režiserka, ki je za film Človek s senco, na festivalu Evropskih kinematografskih nagrad v Amsterdamu prejela nagrado za najboljši eksperimentalni film. V njem se avtorica sprašuje kaj nas določa kot ljudi in kaj je tisto, kar sili človeka v reprodukcijo.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel