Skladatelj, pianist in glasbeni producent Tine Grgurevič - Bowrain bo predstavil svojo novo skladbo.

Skladba, ki opozarja, da moramo bolj skrbeti za naravo

Skladatelj, pianist in glasbeni producent Tine Grgurevič - Bowrain je v sodelovanju s Kalujem posnel novo skladbo Back to (the) nature.

"Prvič sem naredil krajšo in bolj radijsko skladbo. Ni bil izziv, nastala je v kratkem času. Govori o tem, da bi morali vsi bolj paziti na planet, menim, da je to edini resen problem tega sveta."

"To sporočilnost nosi tudi videospot," pravi: "Med snemanjem smo se zelo zabavali, sporočilo smo želeli podati na pozitiven način."

 

"Glasba že sama po sebi govori in slika čustva, dostikrat dodana slika ustvari preveč distrakcije. A v današnji dobi ne moremo brez tega, kot umetniki se moramo predstavljati tudi skozi vizualno podobo in večina se bistveno bolj odziva na vizualnost kot na zvok." 

Največ mu pomeni dober koncert, ko v večeru poveže ljudi: "Ko igraš sam, je to nekaj, kar te najbolj osvobaja, ko igraš z drugimi, je bolj stresno. Na sploh se mi zdi, da je za instrumentalno glasbo pri nas premalo posluha, zato sem zelo povezan s tujino."

Bowraina lahko ujamete v petek, 24. 1., v Kinu Šiška, kjer se bo predstavil kot skladatelj, na odru se mu bo pridružilo večje število glasbenikov: "To bo zanimiva prelomnica zame, glasba bo notirana. Ko pišem glasbo, odkrivam mir, saj je končana, je na papirju, poleg tega je to prenosljiv projekt, ki ga lahko odnesem tudi v tujino in jo odigram še s kom."

Neja Jerant