Ime tedna je postala Karina Ditz iz Sindikata poklicnih voznikov Slovenije, ki je s člani že peto leto zapored pripravila Božičkovo šofersko karavano. Na božično jutro so presenetili in obdarovali večino voznikov tovornih vozil, ki so zaradi prepovedi vožnje med prazniki obtičali na počivališčih po Sloveniji.

Ime tedna je postala Karina Ditz iz Sindikata poklicnih voznikov Slovenije, ki je s člani že peto leto zapored pripravila Božičkovo šofersko karavano

Na božično jutro so presenetili in obdarovali večino voznikov tovornih vozil, ki so zaradi prepovedi vožnje med prazniki obtičali na počivališčih po Sloveniji.

"Pripravili smo 393 darilnih vrečk, razdelili 370. Odzivi so različni, od smeha do hvaležnosti, eno voznico pa je naša gesta ganila do solz."

Na žalost položaj poklicnih voznikov v Sloveniji ni rožnat, pravi Karina Ditz.

"Vozniki delamo celo več kot 250 ur, plačani pa smo samo za 176 ur. Preostali denar zaslužimo s prevoženimi kilometri, kar je pravzaprav nezakonito, saj nas delodajalci silijo, da vozimo več."

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Glasovali ste še za:

Sašo Lukač, pobudnik izgradnje poligona za kolesa in skiroje v Staršah. Ob pomoči domačinov in občine mu je v dobrem letu uspelo zgraditi pumptrack, ki ga že uporabljajo mladi navdušenci, spomladi pa začenjajo tudi treninge in tekmovanja.

Gregor Zagorc, skladatelj in idejni vodja prve tamburaške opere na svetu Ambrož in Katarina, ki so jo premierno uprizorili v Semiču. V zgodbi po belokranjski legendi iz 17. stoletja je na odru kar 85 nastopajočih, poleg tamburaškega orkestra še folklorna in vokalna skupina ter učiteljski pevski zbor.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel