Album, ki je nastal v oddaji septembra 2019, je na voljo pri vseh spletnih glasbenih ponudnikih. Napovedujejo ga z akustično različico skladbe Hands

Album Fed Horses Izštekani je nastal 24. septembra 2019 v istoimenski kultni oddaji Jureta Longyke na Valu 202. Od 23. decembra 2019 je na voljo pri vseh spletnih glasbenih ponudnikih. Napovedujejo ga z akustično različico skladbe Hands.

Glasbeni čudež iz Logatca, skupina Fed Horses je obdana s čudovito scensko postavitvijo, v minimalističnih akustičnih aranžmajih, z oplemenitenim zvokom in ob pomoči številnih gostov odigrala znane ter predstavila sveženj novih skladb v slovenščini.

“Pogledali smo onstran okvirjev, potrudili smo se iz sebe izbrskati doslej še ne slišano. Skladbe so z novimi aranžmaji dobile nove pomene, izražajo drugačna čustva kot prej,” pripoveduje pevka Urša Mihevc.

Fed Horses so s prvimi skladbami opozorili nase leta 2013. Pet let pozneje so dočakali prvo celovitejšo izdajo, EP Sinner. Z naslovno skladbo so se prebili med najbolj predvajane na Valu 202. Na koncertu Izštekanih 25 decembra 2018 v ljubljanskem Kinu Šiška so predstavili prvo pesem v slovenščini Spremembe in predelavo Dan D Voda. Začelo se je leto velikih sprememb. Leto izštekavanja, bi lahko rekli. In leto slovenjenja. S popevko Ti ne poznaš konjev so nastopili na Emi, Spremembe so postale najbolj predvajana pesem poletja 2019 na Valu 202. Jesen so dočakali s celovečernim nastopom v Izštekanih, zimo pa s pričujočim digitalnim albumom.

Skladba Hands je bila prva, ki so jo Fed Horses objavili pred skoraj sedmimi leti. Tudi takrat je, tako kot v novi akustični različici, v njej z ustno harmoniko gostoval Miha Erič.

Album Fed Horses Izštekani je po Koala Voice, MRFY, Tabu in Bordo peti v nizu digitalnih izdaj, s katerimi Izštekani v sodelovanju z ZKP RTV Slovenija v zadnjem času objavljajo čudovite muzike, ki se rojevajo v oddaji.

>>Nakup albuma<<

Fotografije iz oddaje (Alan Orlič Belšak)

Seznam pesmi:

  1. Kako se izštekajo Fed Horses
  2. SINNER
  3. JAZ IN NEBO
  4. GIFTS
  5. SOBER
  6. FATHER’S HOUSE
  7. SPREMEMBE
  8. TI NE POZNAŠ KONJEV
  9. DIVE
  10. TOY
  11. HANDS
  12. Če hočeš, da je dobro, traja

Album Fed Horses Izštekani je dostopen na naslednjih povezavah:

 

Jure Longyka