V peti epizodi rokometnega podkasta Cepelin sta se reporter Radia Slovenija Uroš Volk in strokovni komentator in dolgoletni slovenski reprezentant Jure Natek dotaknila kakovosti slovenskih srednjih zunanjih igralcev, izjemne predstave Deana Bombača proti Islandiji, nevarnostih, ki jih predstavljajo Madžari in igralske kariere Ljubomirja Vranješa.

Slovenska rokometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu četrtič zmagala; na prvi tekmi drugega dela je bila boljša od Islandije s 30 : 27

V peti epizodi rokometnega podkasta Cepelin sta se reporter Radia Slovenija Uroš Volk in strokovni komentator ter dolgoletni slovenski reprezentant Jure Natek dotaknila kakovosti slovenskih srednjih zunanjih igralcev. Strinjata se, da ima Slovenija predvsem na tem položaju širok nabor rokometašev, ki bi ji ga lahko zavidala vsaka reprezentanca. Ob zmagi nad Islandijo sta pohvalila predvsem Deana Bombača, ki je poleg devetih golov tudi odlično podajal svojim soigralcem.

V tokratni izvedbi sta ustvarjalca podkasta govorila tudi o bogati igralski karieri Ljubimirja Vranješa kljub skromni višini slovenskega selektorja, o navdušujočih podajah, morebitni težavi utrujenosti in pričakovanjih pred tekmo z Madžarsko.

Pred srečanjem z Madžari opozarjata predvsem na njihov karakter, dober trenerski štab in odličnega vratarja Miklerja ter krožnega napadalca Banhidija. Pravita tudi, da bo pomembna dodatna motivacija obeh strani zaradi številnih medsebojnih povezav slovenske in madžarske reprezentance. Jure Natek je prepričan o boljši kakovosti Slovenije, Uroš Volk pa vztraja, da Vranješevi izbranci kljub štirim zmagam niso imuni na poraz.

Uroš Volk, Klemen Verlič