V tokratni oddaji Cepelin sta si mnenja izmenjavala nekdanji slovenski rokometni reprezentant Jure Natek in reporter radia Slovenija Uroš Volk. Oba sta bila enotna, da je Slovenija znova prikazala mojstrsko igro v obrambi.

Slovenska rokometna reprezentanca je v drugi tekmi evropskega prvenstva v Göteborgu z izjemno igro premagala eno od gostiteljic turnirja Švedsko; ob rezultatu 21 : 19 je Slovenija znova blestela v igri v obrambi

V tokratni oddaji sta si mnenja izmenjevala nekdanji slovenski reprezentant Jure Natek in rokometni reporter Radia Slovenija Uroš Volk. Oba sta bila enotnih misli, da je Slovenija znova prikazala mojstrsko igro v obrambi. Natek je dodal, da “že dolgo časa ni videl takšne slovenske obrambe. Igra ni bila počasna, a je bilo vseeno malo število golov. Fantje v sredini obrambe so zagotovo precej utrujeni, marsikaj jih boli, a se je izplačalo”.

Uroš Volk pravi, da je “selektor Ljubomir Vranješ igral šah s svojo Švedsko in dobil partijo. Ni se spustil v dir s Švedi”. Slovenija je pred 12.000 navijači v dvorani Scandinavium večji del tekme Švede držala na varni razdalji in jim onemogočala, da bi se razigrali. Natek je opazil precejšnjo razliko glede na prvo tekmo s Poljaki. “Če so proti Poljakom Slovenci stavili na visok ritem, so proti Švedom precej bolj umirili igro. Poudaril bi odlično vodenje igre Deana Bombača. Če se je ponudila priložnost za protinapad, so ga Slovenci izkoristili, sicer so se pametno ustavili.”

Po tekmi se je Uroš Volk pogovarjal s strokovnim komentatorjem švedske televizije na največjih tekmovanjih, nekdanjim trenerjem vratarjev pri danski reprezentanci Claesom Hellgrenom o tem, kakšno je njegovo mnenje o tekmi in kaj je bil razlog za poraz. “Z rokometom sem tesno povezan že 46 let, in vedno ko gledam igralce z Balkana, jih preprosto občudujem. Oni vedo, kaj je rokomet. Tokrat so se odločili za počasno igro, s tehnično podkovanimi igralci, kot je ob Deanu Bombaču tudi Jure Dolenec. Vedo, kako igrati na različne načine, in z Vranješem, ki dobro ve, kako igrati proti Švedski, je bilo to moštvo, ki je bilo za Švedsko preprosto previsoka ovira. Morda celo najtežje moštvo za nas med vsemi.”

V nadaljevanju oddaje tudi o tem, kako se utegnejo odzvati igralci, ki še niso igrali ali so dobili zelo skromno minutažo, in o naslednjem nasprotniku Slovenije v Göteborgu Švici.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora.

Marko Cirman, Uroš Volk