Reporter Uroš Volk in strokovni komentator Jure Natek sta se v četrti epizodi podkasta Cepelin pogovarjala o dobrih igrah slovenske reprezentance na prvih treh tekmah evropskega prvenstva, o širokem naboru igralcev, ki jih ima na voljo Ljubomir Vranješ, o reprezentanu z najmočnejšim strelom, pomenu naziva igralec tekme in slovenskih nasprotnikih v drugem delu tekmovanja.

Slovenska reprezentanca je prvi del evropskega prvenstva v Göteborgu končala s tretjo zaporedno zmago; z 29 : 25 je premagala Švico in se v Malmö odpravlja z dvema točkama

Reporter Radia Slovenija Uroš Volk in strokovni komentator ter nekdanji slovenski reprezentant Jure Natek sta v četrti epizodi podkasta Cepelin pohvalila mirno igro Slovenije proti Švici, saj so se ob novi zmagi izkazali predvsem igralci, ki na prvenstvu za zdaj niso dobili veliko priložnosti za igro, včeraj pa dokazali, da ima Ljubomir Vranješ na voljo veliko kakovostnih posameznikov, kar bo prišlo še kako prav v nadaljevanju tekmovanja.

Jure Natek predvsem v igri v napadu še vedno vidi prostor za napredek. Tekmo s Švico je šaljivo označil za zanesljivo zmago, ob kateri bi kakšen zadetek lahko dosegla tudi oba ustvarjalca podkasta Cepelin, najbolj pa ga veseli dejstvo, da je Slovenija sposobna menjati ritem igre, kar tekmecem povzroča velike težave.

“Prvi velik korak, ki ga je slovenska reprezentanca naredila na tem prvenstvu, je, da je analizirala igro nasprotnikov do potankosti, drugi pa, da je Slovenija sposobna menjavati ritem igre, česar prej ni bila. Nekaj časa smo lahko igrali hiter rokomet, nato nekaj časa počasen, zdaj pa smo na eni tekmi videli oba načina.” – Jure Natek

V četrti izvedbi podkasta sta Uroš Volk in Jure Natek govorila tudi o težavah, ki jih imata s poškodbami Vid Kavtičnik in Darko Cingesar, o širitvi evropskega prvenstva na 24 reprezentanc in tekmovanju reprezentantov pri doseganju najmočnejšega strela na prvenstvu, v katerem je vodstvo po včerajšnji tekmi prevzel Jure Dolenec.Prav tako sta opozorila na rokometni prvenstvi leta 2006 in 2007, ko je Slovenija dosegla tri zmage po skupinskem delu, tekmovanji pa nato končala neuspešno. Spet sta pohvalila slovensko obrambo in vratarja Klemna Ferlina, ki ga je Natek označil za najkoristnejšega slovenskega igralca skupinskega dela.

Uroš Volk, Klemen Verlič