Šport 202

Cepelin: Niso supermani, bodo naši junaki tudi Portugalci?

Slovenija je z zmago nad Portugalsko ohranila možnosti za uvrstitev v polfinale; pomagali so ji tudi Švedi, danes ji lahko še Portugalci

IMG_20200121_174658
foto: Val 202

Reporter Radia Slovenija Uroš Volk in dolgoletni slovenski reprezentant Jure Natek sta v sedmi epizodi rokometnega podkasta Cepelin razdelala razloge za uspeh slovenske reprezentance proti Portugalski. Pohvalila sta predvsem igro v obrambi, ki je prav tako glavno orožje naslednjih slovenskih tekmecev Norvežanov. Norveška ima poleg odlične obrambe v svojih vrstah tudi najboljšega strelca prvenstva, a je Natek prepričan, da na papirju ni boljša od izbrancev Ljubomirja Vranješa. Odločala bo dnevna pripravljenost.

Razglabljala sta tudi o možnostih Slovenije za uvrstitev v polfinale evropskega prvenstva. Med najboljše štiri bi se uvrstila z remijem oziroma zmago nad Norveško ali zmago oziroma remijem med Portugalsko in Madžarsko. Ob zmagah Norveške in Madžarske bi se Slovenija z Nemci pomerila za peto mesto.

Ustvarjalca podkasta sta se prvič dotaknila tudi sodniških odločitev in se ob tem spomnila kontroverzne tekme Slovenije z Nemčijo na evropskem prvenstvu pred dvema letoma.