Slovenski rokometaši so evropsko prvenstvo začeli z zmago nad Poljsko s 26 : 23, naslednja ovira so domačini Švedi

V drugi epizodi podkasta Cepelin se je reporter Uroš Volk s prizorišča evropskega rokometnega prvenstva o prvi in pomembni zmagi Slovenije pogovarjal s strokovnim komentatorjem Juretom Natkom in najhitrejšim slovenskim reprezentantom Blažem Jancem. Dotaknili so se še ne najbolj razigrane Slovenije, ki je vseeno mirno tekmo pripeljala do konca, in o možnostih varovancev Ljubomirja Vranješa proti domačinom Švedom. Janc je poudaril preveliko število napak v napadu proti Poljakom in pravi, da se vsi v ekipi zavedajo, da bodo morali v nadaljevanju prvenstva igrati bolj zbrano. Jure Natek pa je na prvi tekmi pohvalil predvsem Boruta Mačkovška za njegovo delo v obrambi, pred tekmo s Švedsko pa povedal:

“Njihova prednost je, da bodo igrali doma, bo pa naš selektor zagotovo dodatno motiviran proti svoji domači reprezentanci in zagotovo se nam obeta zanimiva tekma” – Jure Natek

V drugi epizodi podkasta Cepelin pa izveste tudi, kakšno je stanje Darka Cingesarja, ki je moral včerajšnjo tekmo predčasno zapustiti, in mnenje Uroša Volka ter Jureta Natka o razpletu preostalih že odigranih srečanj.

Uroš Volk