Ob deseti obletnici obstoja programa Botrstvo v Sloveniji vas bomo spomnili tudi na številne zgodbe otrok, ki smo jih nanizali skozi skoraj 400 ponedeljkov oz. zadnjih 8 let. Val 202 je postal medijski podpornik marca 2012, ko so se že kazale prve posledice nove socialne zakonodaje, sprejete v času vlade Boruta Pahorja. Da je ta močno posegla v življenja družin in socialno ogroženih ljudi, se je izkazalo že kmalu, kako vseobsegajoče in pogubne so njene posledice, pa smo spoznavali še nekaj let. Posebej takrat, ko se je gospodarska kriza še zaostrila in je stanje poslabšal še zakon o uravnoteženju javnih financ. Skozi pripovedi otrok in njihovih družin je javnost prvič lahko slišala, koliko otrok je lačnih doma, zaradi spremenjene zakonodaje pa tudi v šoli; kakšne stiske se odvijajo za stenami domov in kako nepovratne rane v otroštva so naredili ti ukrepi.

Ob deseti obletnici obstoja programa Botrstvo v Sloveniji smo se spomnili na številne zgodbe otrok, ki smo jih nanizali skozi skoraj 400 ponedeljkov oziroma zadnjih osem let

Val 202 je medijski podpornik Botrstva postal marca 2012, ko so se že kazale prve posledice nove socialne zakonodaje, sprejete v času vlade Boruta Pahorja. Da je ta močno posegla v življenja družin in socialno ogroženih ljudi, se je izkazalo že kmalu, kako vseobsegajoče in pogubne so njene posledice, pa smo spoznavali še nekaj let. Posebej takrat, ko se je gospodarska kriza še zaostrila in je stanje poslabšal še zakon o uravnoteženju javnih financ.

Skozi pripovedi otrok in njihovih družin je javnost prvič lahko slišala, koliko otrok je lačnih doma, zaradi spremenjene zakonodaje pa tudi v šoli; kakšne stiske se odvijajo za stenami domov in kako nepovratne rane v otroštva so naredili ti ukrepi.

Do danes je s pomočjo več kot 7500 botrov mesečno pomoč dobilo skoraj 9500 otrok, številni donatorji pa ste pomagali na mnoge druge načine. Čeprav je gospodarska slika bistveno drugačna od tiste izpred desetletja, pa se število otrok, ki potrebuje pomoč, ne zmanjšuje: na svojega botra še vedno čaka 100 otrok. Več informacij je zapisanih na spletni strani www.boter.si. Hvala vsem ki pomagate ljudem v stiski.

Jana Vidic