Botrstvo

Če nimaš niti nekaj centov za kvas, je 30 evrov ogromno denarja

V tem trenutku na svojega botra še vedno čaka 120 otrok

books-2562331_1920
foto: StockSnap/Pixabay

Sogovornica je ena od več kot 9400 varovancev, ki so v skoraj desetletju delovanja programa Botrstvo dobili pomoč od svojih botrov. V program je bila vključena, ko je bila njena družina v nepopisni finančni stiski, pred izgubo doma in z očetom, ki je vse bolj resno razmišljal o tem, da bi za vedno odšel. Da jim je nekdo, ki jih sploh ne pozna, bil pripravljen prisluhniti, jim pomagati finančno in s tem takrat  še osnovnošolki dati s tem tudi upanje in voljo za doseganje uspehov, ji je ogromno pomenilo. 

»Trideset evrov nam je takrat zelo veliko pomenilo. Če nimaš  dobesedno dovolj niti centov, da bi si kupil kvas, niti centov za moko, da bi si spekel kruh, je trideset evrov ogromno! To je nenazadnje plačilo pitne vode za ves mesec. Zelo sem hvaležna svojemu botru, čeprav ne vem, kdo je. Zelo si ga želim spoznati in če bi ga lahko, bi ga objela in planila v jok. To bi bile zagotovo solze sreče in hvaležnosti, ker mi je njegova pomoč res veliko pomenila.«

Hvala vsem, ki ste kadar koli in na kakršen koli način sodelovali v programu Botrstvo ali kako drugače pomagali ljudem v stiski. V tem trenutku na svojega botra še vedno čaka 120 otrok. Če bi želeli pomagati kateremu od njih, je  elektronski obrazec za prijavo le nekaj klikov stran: https://www.boter.si/postani-boter-in-pomagaj/postani-boter/. Hvala vsem za pomoč.