Smučarska tekačica Anamarija Lampič je na novoletni turneji v sprintu v drsalnem koraku premagala vse nasprotnice in dosegla svojo drugo zmago v svetovnem pokalu. Za tri stotinke je premagala Norvežanko Maiken Caspersen Falo in je trenutno druga v seštevku novoletne turneje.

Anamarija Lampič v Lenzerheideju premagala vso svetovno konkurenco

Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je zmagala na tekmi za svetovni pokal v Lenzerheideju v sprintu v prosti tehniki. Na drugi tekmi novoletne turneje je Norvežanko Maiken Caspersen Fallo ugnala po fotofinišu za tri stotinke sekunde.

“Danes sem pokazala, da sem dobra, da sem močna. To sem si želela že nekaj let, ampak očitno vse pride ob svojem času.”

Štiriindvajsetletna Lampičeva je v svetovnem pokalu prvič slavila zmago 3. februarja 2017 na generalki pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu, kjer je zmagala v klasičnem sprintu. Tokrat so bile na startu vse najboljše sprinterke na svetu za prvo zmago na prestižni novoletni tekaški turneji.

“V četrtfinalu me je na koncu kar malo ujezilo, ko sem prejela opomin, ker naj bi ovirala Američanko. To me je še bolj podžgalo, saj sem vedno jaz tista, ki prejme opomin. Rekla sem si, da se jim ne bom pustila, in na koncu sem odtekla tako, kot sem si želela.”

Tekaška karavana je že na cesti. Seli se v Dobbiaco, kjer se vse skupaj nadaljuje v torek, znova z razdaljo v drsalnem koraku. Med ženskami bo druga v smučino stopila Anamarija Lampič. Pred njo je le Rusinja Natalija Neprjajeva.

Dare Rupar