Top albumov

Miranda Lambert – Wildcard

Miranda Lambert je največkrat nagrajena pevka country glasbe zadnjih dveh desetletij in njen album Wildcard je med najboljšimi tega žanra v lanskem letu

Mirando Lambert je novembra izdala svojo zadnjo ploščo Wildcard, ki je prišla v vrh večine lestvic najboljšega v tem žanru minulega leta.

Pevka je ene nosilnih izvajalk sodobnega countryja, ki ji lahko v Združenih državah v zadnjem desetletju in pol po nagradah in popularnosti parirata samo Carrie Underwood in v zadnjem času še Kacey Musgraves.

Lambertova na albumu Wildcard koplje globoko po svojih medčloveških odnosih, rezultat pa je nekaj najbolj potentnih pesmi v country glasbi lanskega leta. Se pa pri tem pa se tudi silno zabava in je še bolj ostra in duhovita kot kadarkoli prej. S temnimi čustvi,ki so jih prinesla zadnja štiri letai v zasebnem življenju, je namreč obračunala na prejšnji plošč. Po ločitvi od pevca Blake Shelton, ki je uteho hitro našel v objemu Gwen Stefani, je Lambertova kmalu izdala svoje najboljše delo – dvojno ploščo The Weight of These Wings. Ampak ker se je materiala očitno nabralo res veliko, to še ni bilo dovolj, predlani je obudila tudi občasni band The Pistol Annies, v katerem deluje z Ashley Monroe in Angeleeno Presley in tudi tam je prepevala o ločitvi in ljubosumju.

Tokrat se je odločila za sodelovanje s producentom Jayem Joycem, ki se je proslavil z delom z Ericom Churchem, Brothers Osborne, Ashley McBryde, Brandy Clark in drugimi. Sprememba v zvoku in strukturi je očitna, čeprav se Wildcard ne trudi delovati kot zaključena celota, kot tematski album, ampak bolj kot jukebox ali zaporedje singlov. Pri tem se močno razlikuje od prejšnje plošče, ki je globoko introspektivno in intimno delo, njegov naslednik pa je bliže Mirandinim začetkom, torej ploščama Kerosene in Crazy Ex-Girlfriend. Na teh se je uveljavila z glasnimi in razigranimi uspešnicami, vedno pa ji je bila blizu tudi nostalgija starega countrya.