Športni reporterji s poslušalci delijo svoja doživetja s prizorišč doma in po svetu. Jutranja Športna zgodba se ne nanaša nujno le na tekmovanje samo, radi pokukamo še v zakulisje.

Koprska zgodba je posebna. Že od začetka. Posebna je tudi pri reševanju težav

Koprski košarkarski klub je zaradi finančne zagate v zadnjem tednu zapustilo pet igralcev, med njimi kar štirje košarkarji začetne peterke.

Skoraj 2.000 gledalcev je gledalo zanimivo in bojevito predstavo, večina koprskih igralcev je prekosila same sebe, Primorska je celo dobila prvo četrtino, končnih le 12 točk prednosti Crvene zvezde pa je presenetilo stavce, ki so vedeli, da ima Koper razredčene vrste.

V imenu vodstva kluba je Goran Jagodnik zatrdil, da pričakujejo, da novih odhodov ne bo. Še celo več: v Kopru računajo na okrepitve.

Koprska košarkarska zgodba je posebna. Če bi nastajala po tradicionalnih vzorcih, ne bi bilo nikoli takšnih športnih rezultatov – kar pet naslovov v slovenskih tekmovanjih v dveh letih.

Ambiciozno okolje pa ne pozna predaha. Išče okrepitve in lovi vrhunski rezultat tudi v tej sezoni na robu bankrota. V koprskem klubu jim ne manjka poguma. Ta pa je potreben za vrhunske uspeh.

Franci Pavšer