Poletje v dvoje

Tegobe Svena Merharja

Sven Merhar je profesor zgodovine, popoldanski tiskar in občasni bloger, ki priznava, da je materialist. Pravi, da kapitalizem ni slab, kot nas prepričujejo Kreslin, N'Toko, Bobovnik in drugi

guy-2618928_1920
foto: Pixabay

Profesor zgodovine, popoldanski tiskar in občasni bloger Sven Merhar se brez dlake na jeziku obregne ob dolgočasne predbožične pridige in pridigarje, ki nam v adventnem času, ko svoje materialistično poslanstvo opravljamo v svoji polnosti, življenje grenijo s pridušanjem čez eksistenčno bistvo: da radi zapravljamo za lepe plastične stvari.

“Zakaj ljudje tako težko priznamo, da se počutimo dobro, če se s čim lepim nagradimo? Zakaj pa delamo potem? Ljudje niso deset let zdoma, ker imajo radi delo s strankami ali geodezijo. Ampak zaradi denarja! Pa nisem ‘mahnjen’ na denar … Tudi božič je sam denar.”

Sven Merhar pravi, da življenje stane, zato smo pripravljeni menjati čas za denar. “Če bi bilo tako fino biti skromen in malo meditirati ter imeti čas, bi Indija ta čas lahko izvažala.” Nenadoma so vsi proti potrošništvu, se zgraža občasni bloger.

“Treba je sprejeti potrošnika v sebi, ne pa se ga sramovati!”