Nara Petrovič je nekdanji puščavnik, publicist, okoljski aktivist, brez stranišča že 15 let. Pravi, da je razlika med potrošnikom in potratnikom. "Potrošiti pomeni uporabiti do bridkega konca. Ta obleka, ki jo nosim … Ko ne bo več za na televizijo, bom šel z njo na radio, potem na njivo, na koncu bo predpražnik. Ko ne bo več niti za to, bo zastirka na vrtu, ko bo preperela, bo pristala v kompostu.”

Bosonogi posebnež Nara Petrovič nam tik pred orgazmom adventnih bakanalij razloži, kakšna je razlika med popolnim potrošnikom in šlampastim potratnikom

Nara Petrovič je nekdanji puščavnik, publicist, okoljski aktivist, brez stranišča že 15 let. “Občudujem ljudi, ki znajo lepo poskrbeti za materialno, jaz tega ne znam. Ljudje v tem, da sem bos, pogosto vidijo neko duhovno prvino, askezo, kljubovanje.”

“Razlika je med potrošnikom in potratnikom. Potrošiti pomeni uporabiti do bridkega konca. Ta obleka, ki jo nosim … Ko ne bo več za na televizijo, bom šel z njo na radio, potem na njivo, na koncu bo predpražnik. Ko ne bo več niti za to, bo zastirka na vrtu, ko bo preperela, bo pristala v kompostu.”

Pravi, da je vzbujanje krivde napačen pristop, saj lahko obsojanje proizvede nasproten učinek od tega, ki si ga želimo.

“Jezus bo prišel kot skupina, ne kot posameznik. Danes ni čas mesij, ljudje ne zaupajo v to. Tehtnica se bo prevesila, skupnosti bodo nosilke novih idealov.”

Miha Šalehar