Zasedba Kokosy bolj resno ustvarja zadnje leto, za seboj ima že nekaj nastopov. Decembra letos je uresničila cilj, ki si ga je zadala, izdala je album z naslovom Hude Bejbe Na Dopustu. Na njem najdemo tudi skladbo Ranjena.

Skladba govori o tem, da ti ni treba slediti idealom, pa tudi o tem, da smo vsi do neke mere ranjeni

Kokosy so štirje prijatelji, Boris Kokalj, Martin Drobnič, Anže Lajevec in Izidor Valič, ki so se spoznali na  gimnaziji Želimlje: "Smo skupina duševno zmedenih ljudi, ki imajo odlična besedila in povprečne melodije."

Zasedba Kokosy bolj resno ustvarja zadnje leto, za seboj ima že nekaj nastopov. Med drugim na Škisovi tržnici, Trnovfestu, zmagala je tudi na glasbenem maratonu v Stični. Skupina je uresničila cilj, ki si ga je zadala, izdala je album z naslovom Hude bejbe na dopustu. Na njem se prepletajo sproščene in kompleksne tematike, poudarek je na iskrenosti in ne preveč resnem jemanju samega sebe: "Hude bejbe na dopustu je stanje duha nas in naših poslušalcev."

"Radi se šalimo in želimo ostati sproščeni. Znamo pa biti tudi resni in se pogovarjati o poglobljenih tematikah."

Skladba Ranjena, ki jo predstavljamo danes, nosi pomembno sporočilo: "Besedilo je nastalo iz žalostne zgodbe, ko se pisec trudi sporočiti ranjeni osebi, da je lepa, da ima prihodnost, in ji želi pomagati premagati depresijo."

Neja Jerant