Petkova centrifuga

Ekstremna čiščenja dobrega in slabega

Hrvaška predseduje EU in voli predsednika, Avstrija dobiva ekološko vlado s pravosodno ministrico Almo iz Tuzle, naš predsednik se bo morda sestal z Donaldom Trumpom, v Prekmurju pa v vodo skačejo pingvini

Skoki v vodo
foto: Bobo

Pokalo in odštevalo se je kar po starem, silvestrski poljubi so padali po protokolu, čeprav je Alfi Nipič iz objektivnih razlogov prvič v karieri praznoval doma. A modne smernice, kako zares pompozno zaznamovati vstop v novo leto, se vendarle spreminjajo. Ok, biftek z morda vegansko alternacijo je bolj ali manj večen, na srečo ognjemeti in zelo pogojno tudi pirotehnika izgubljajo veljavo, ne pa glasnosti. Vse bolj pa so očitno v modi novoletni skoki v morja in reke. Slovenci in ekstremni pristopi čiščenja dobrega in slabega več kot očitno sodijo skupaj, no, ponekod imajo tudi ekstremen novoletni smisel za humor. Kakšnih 50 Prekmurcev, ki so skočili v Soboško jezero, se je oklicalo za Dachauske pingvine.

Hrvaška predseduje Evropski uniji in voli predsednika, Avstrija dobiva ekološko vlado s pravosodno ministrico Almo iz Tuzle, naš predsednik se bo morda sestal z Donaldom Trumpom (čakamo na stavniške kvote) in reševal podnebje z madžarskim kolegom. Eden izmed redkih, ki so brez prask preživeli turbo digitalizacijo zadnjih 20-ih let je Vladimir Putin.  

Upajmo, da novo leto ne prinaša tudi novih vojn, aktualni ameriški atentat na poveljnika iranskih elitnih enot Kasema Sulejmanija bo težko minil brez povračilnih ukrepov. Bodimo nepoboljšljivi naivni optimisti in vsaj malo verjemimo Donaldu Trumpu, ki je napad pospremil z osamelo ameriško zastavo v tvitu in predhodno miroljubno vojno napovedjo na svoji novoletni zabavi.