Interval

Interval – 49: Rock, Koncertni & Jazz

Body Says No ... koncerti ... Miusow & Free Entry

Interval Rocka: skupina Body Says No z novim singlom z videospotom High-Quality Guilt .

foto: Blaž Turk

Skupina Body Says No je nastala leta 2016 v Ljubljani. Njeni člani so: Enej Mavsar – vokal, kitara, Blaž Kocina – bobni, Jošt Drašler – bas, Martin Ukmar – kitara, klaviature. Vsi že več let delujejo ali pa so delovali v različnih zasedbah (kot so npr.: Tovariš Strmoglavljen, Karmakoma, Low Peak Charlie, Zmajev rep, Akami, Balžalorsky Drašler trio … in v številnih drugih projektih), v skupini Body Says No pa ustvarjajo avtorsko glasbo, v kateri prepletajo različne žanre rocka, z besedili v angleščini. Prvenec 3 songs EP so izdali decembra 2018, takrat je izšel tudi videospot za skladbo Hatch, nato so odigrali lepo število koncertov na različnih prizoriščih. Letos poleti pa so posneli tudi “live” videospot za nov single – za High-Quality Guilt, ki so ga začeli predstavljati decembra. Poleg decembrske izdaje Bend Body Says No ustvarja in pripravlja skladbe za novo izdajo v letu 2020. Nastopil bo na prihajajočem festivalu Ment Ljubljana 2020 in je tudi med izbranci za leto 2020 mreže INES#talent, ki povezuje evropske ”showcase” festivale.

Koncertni Interval: izbor koncertov od nedelje do nedelje.

Interval Jazza: Miusow novim albumom z naslovom Free Entry.

Miusow se je vrnil na glasbeno prizorišče, s prenovljeno in razširjeno zasedbo in z novim avtorskim izdelkom z naslovom Free Entry.
Začetek benda ima korenine v solističnem jazzovsko-eksperimentalnem projektu Andreja Čoparja. Naslednja njegova inkarnacija je bil Miusow kvartet, ki je združil glasbenike različnih generacij z ustvarjalno in izvajalsko kilometrino Andreja Čoparja, Blaža Grma, Marka Brdnika in Tiborja Miheliča Syeda, ki so ustvarjali izvirno, igrivo, odprto glasbo, oprto na mnoge sloge in pristope. Izbor avtorskih skladb, ki poleg jazza in eksperimenta vsebuje še prvine alter in art rocka ter tradicionalnih godb, so posneli in leta 2007 izdali prvenec Smejmo se skupaj.

Po 12-ih letih sledi ponovna inkarnacija in tu je razširjena zasedba z imenom Miusow. Bend je postal kvintet, ki tudi združuje glasbenike različnih generacij. Miusow so: Andrej Čopar (saksofoni, flavta), Žiga Murko (pozavna, sintesajzerji, elektrode), Peter Pavičić (kitara), Žiga Golob (kontrabas) in Blaž Grm (bobni, klavir, kitare).
Miusow je novo poglavje odprl s svežimi glasbenimi prebliski in zvočnimi zgodbami.
Z novim, drugim albumom Free Entry, ki je 17. novembra izšel pri ljubljanski založbi Jazz And Blues Records, nas Miusow z 12-imi skladbami popelje na glasbeno potovanje.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih
Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih