Interval

Interval – 48: Praznovanje, Impro, Koncertni & Kreativni

Praznujemo za(rez): Sploh od 1999 ... Uho je senca očesa ... koncerti ... izolski kitarist Elvis Šahbaz z novim avtorskim projektom io

Praznovanje: Praznujemo za(rez): Sploh od 1999
Zavod Sploh, ki se ukvarja z organiziranjem glasbenih, uprizoritvenih in intermedijskih umetnosti ter z založništvom in izobraževanjem, bo praznoval v petek in soboto v centru kulture Španski borci v Mostah v Ljubljani z dogodkom Praznujemo za(rez): Sploh od 1999.  Eden od koncertov bo tudi koncert ob izidu novega albuma.

Impro Interval: izid nove glasbene izdaje zavoda Sploh: Uho je senca očesa, ki je prvi skupni album bobnarja in tolkalca Zlatka Kaučiča in kontrabasista Tomaža Groma

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje,

Kreativni Interval: izolski kitarist Elvis Šahbaz z novim, drugim albumom io

Elvis Šahbaz - io

foto: Andrea F, Oblikovanje naslovnice: Davorin Marc

Elvis Šahbaz svoje zgodbe pripoveduje s strunami. Je kitarist samouk. Za njegove nikoli improvizirane, temveč izjemno natančno komponirane, oblikovane in napisane skladbe v resnici ne obstajajo nikakršne partiture, notno črtovje oziroma napisane note – vse je zabeleženo le v njegovi glavi.
Gre za ognjevito mešanico tehničnih spretnosti in čutnosti na najlonskih strunah klasične kitare, s priokusi, ki sežejo vse od flamenka do jazza prek sanjavih new age prizvokov, za katero sam Elvis namigne, da je začela nastajati sočasno z njegovo ljubeznijo do glasbe še v obdobju otroštva, ko je 7 let živel v Salzburgu, v Avstriji.
V kitarskem življenju se sprehaja od akustike do elektrike. Sodeloval je z več glasbenimi rockovskimi skupinami (Implosia), ustvarja glasbo za dokumentarne filme in izvaja glasbo v živo ob filmih (Kino Otok, filmi Parida Di Stefana …).
Prvenec Parenzana bluEs,  ki ga je Elvis Šahbaz izdal leta 2017, predstavlja skladbe posvečene predvsem Izoli – mestu, v katerem živi in iz katerega črpa navdih.
Septembra letos pa je izšel njegov drugi album, ki je prav tako nastal pod producentskim vodstvom Andrea F. Novi album je, kot pravi Elvis, nekakšna samoizpoved – zato nosi naslov io – kot jaz.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih