Benjamin Pratnemer bo v petek nastopil na svetovnem prvenstvu v klasičnem pikadu v Londonu. O doslej prehojeni poti v svetu pikada, nastopanju doma in v tujini, meji med amaterizmom in profesionalizmom, razvoju pikada ter pričakovanjih pred svetovnim prvenstvom se je z njim pogovarjal Jože Pepevnik.

Pogovor z najboljšim slovenskim igralcem pikada

V petek se bo v Londonu začelo svetovno prvenstvo v klasičnem pikadu, na katerem bo svojega predstavnika drugič imela tudi Slovenija. To je Benjamin Pratnemer, ki bo z nastopom v angleški prestolnici doživel vrhunec svoje dosedanje kariere.

V tej “Ally Pally”, Alexandra Palace dvorani, je med pet in osem tisoč ljudi, ki pojejo in navijajo, podobno kot na nogometnih tekmah. Na to tuji igralci nismo navajeni. Bomo videli, kako se bom znašel na odru. To je sicer nora izkušnja, ki je ne bi zamenjal za kaj drugega. Po tej uvrstitvi na svetovno prvenstvo, ki je bila doslej le oddaljeni cilj, sem dobil nov zagon.

O doslej prehojeni poti v svetu pikada, nastopanju doma in v tujini, meji med amaterizmom in profesionalizmom, razvoju pikada ter pričakovanjih pred svetovnem prvenstvu se je z najboljšim slovenskim igralcem pogovarjal Jože Pepevnik.

Jože Pepevnik