Številne družine, ki so v naših oddajah predstavile svoje stiske, so s svojimi pripovedmi močno pripomogle, da je javnost spoznala, kako velike razsežnosti in posledice ima revščina v naši družbi

Številne družine, ki so v naših oddajah predstavile svoje stiske, so s svojimi pripovedmi močno pripomogle, da je javnost spoznala, kako velike razsežnosti in posledice ima revščina v naši družbi.

Številne družine, ki so v naših oddajah predstavile svoje stiske, so s svojimi pripovedmi močno pripomogle, da je javnost spoznala, kako velike razsežnosti in posledice ima revščina v naši družbi. Pred skoraj natanko dvema letoma je bila med njimi tudi družina Klemna, Uroša in njune mame, ki jim je nepopisno nasilje za zmeraj zaznamovalo življenja. Kako živijo danes in kako jim je vaša pomoč olajšala življenje? Pred dvema letoma zbrana sredstva zaradi zelo premišljene porabe še danes družini pomagajo lažje živeti in ohraniti streho nad glavo. Zadostovala pa bodo tudi za najnujnejšo opremo doma, ki bo že v kratkem pomenil novo poglavje v njihovem življenju.

“Najlepše je, ko vidim, da sta otroka vesela, postala sta bolj podobna svojim vrstnikom.”

Ob tem vas spomnimo, da je z Botrstvom in Valom 202 povezana tudi akcija zbiranja nogavic za brezdomce. Na pobudo društva Humanitarček poteka v spomin na mladega mariborskega humanitarca Roka Černica, ki je pred petimi let prav zaradi humanitarnosti postal tudi ime meseca na Valu 202. Po njegovi smrti so se pri Humanitarčku odločili, da bodo ob Rokovem rojstnem dnevu z akcijo, poimenovano Rokovanje, obudili njegovo prizadevanje za to, da bi vsak brezdomec lahko dobil nekaj parov toplih nogavic. Oddate jih lahko v avlah Radia Maribor in Radia Koper, v Galeriji Kreativnih na Gosposki 5 v Mariboru, na sedežu Botrstva na Proletarski 1 v Ljubljani ali po pošti na naslov: Humanitarček – Za Rokija, p. p. 1156, 2107 Maribor.

Hvala vsem za pomoč!

Jana Vidic