Gost večera je Metod Pevec, filmski režiser in scenarist novega slovenskega celovečernega filma Jaz sem Frenk, ki prav nocoj začenja filmsko pot po slovenskih kinematografih.

Gost večera je filmski režiser in scenarist novega slovenskega celovečernega filma Jaz sem Frenk

Jaz sem Frenk  je naslov novega slovenskega celovečernega filma, ki z današnjim dnem prihaja na redni spored slovenskih kinematografov. In kdo je ta Frenk, ki ga v filmu igra Janez Škof, brez katerega, pravi režiser Metod Pevec, ki je tudi avtor scenarija, si tega lika in filma sploh ne znam predstavljati. 

Janez Škof je skozi celoten proces žrtvoval velik del svoje duše. Je iskren in pošten človek. Tudi ko igra, se ne pretvarja, ampak iskreno prezentira to, kar je bilo na papirju napisano. Slednje pa zahteva veliko srce in pogum.”

Film upodablja zaplet in razplet med dvema bratoma z različnimi vrednotami in raziskuje usihanje socialne in socialistične poštenosti:

Želel sem upodobiti slovensko ideološko razklanost in pokazati, da denar razkrinka vse odnose in daje na preizkušnjo človeško poštenost.” – Metod Pevec

Vsebino zgodbe je režiser črpal iz izkušenj lastnega življenja:

“Jaz sem proletarski otrok, odraščal sem v predmestju Ljubljane v Zalogu, kjer smo se delili samo na to ali starši delajo v Saturnusu ali delajo v Perutnini ali delajo v Emoni, ampak v resnici smo bili vsi zelo enaki, tako otroci delavcev kot otroci direktorjev. Jaz sem to doživljal kot neko enotnost, homogenost tiste družbe v kateri sem živel in pogrešam ta občutek solidarnosti, pripadnosti.”

Nina Zagoričnik