Z berlinskim zidom so povezane številne usode, čez noč je ločil družine in presekal povezave, v svoji nesmiselnosti pa je vztrajal kar 28 let, vse do 9. novembra 1989. Anja Hlača Ferjančič se je sprehodila po prestolnici danes združene Nemčije (no, malo se je peljala tudi s podzemno železnico) in obiskala najbolj turistično oblegane koščke ostankov zidu pa tudi nekaj manj znanih točk povezanih z zahodnim in vzhodnim Berlinom … V eni izmed galerij ji je še posebej dal misliti napis: "Veliko zidov moramo še podreti." Tudi v glavah?

Padec zavese: Kakšen je bil Berlin jeseni 1989 in kakšen je danes?

Novembra 1989 je padel Berlinski zid. Turobna jesen je prinesla novo pomlad narodov. Dolgo na silo zakrpane luknje železne zavese so se razparale. Duh dogodkov izpred treh desetletij in njihov moderni odmev, merimo v tridelni seriji, ki smo jo poimenovali “Padec zavese”.

Anja Hlača Ferjančič se je v 1. delu sprehodila po prestolnici danes združene Nemčije (no, malo se je peljala tudi s podzemno železnico) in obiskala najbolj turistično oblegane koščke ostankov zidu pa tudi nekaj manj znanih točk povezanih z zahodnim in vzhodnim Berlinom …  Z Berlinskim zidom so povezane številne usode, čez noč je ločil družine in presekal povezave, v svoji nesmiselnosti pa je vztrajal kar 28 let, vse do 9. novembra 1989. V eni izmed berlinskih galerij je napis, ki daje misliti: "Veliko zidov moramo še podreti." Tudi v glavah?

Priporočamo tudi:

Anja Hlača Ferjančič