Liki

Kavo srka kot vročo juho, preizkusi tudi 30 vzorcev dnevno

Krešo Marin je degustator kave. Slabo izpljune, za užitek pije espreso, na dopustu pa lahko brez težav tudi abstinira od kofeina

km
foto: Krešo Marin

Krešo Marin je študiral živilsko tehnologijo, a si ni nikdar predstavljal, da bo pristal v poslu s kavo, tudi velik potrošnik kave ni bil, se spominja. Doma je mama kuhala kavo na turški način, zdaj jo pripravlja žena. Zjutraj si privošči espreso za lepši začetek dneva, potem kavo pije po dolžnosti.

“Pri degustiranju se kavo posrka kot vročo juho, da se napitek razprši čez celotno ustno votlino. Čez dan preizkusimo tudi 30 vzorcev. Sem kdaj že pretiraval in je bila količina kofeina prevelika, a s spanjem nimam težav.”

Preizkuševalec kave pripoveduje o plantažah in pridelavi, pa tudi o trgatvi, kot rečejo sezonskemu obiranju zrn.