Legendarni kitarist Jimi Hendrix se je rodil na današnji dan leta 1942. Njegovo glasbo opisujejo kot pionirsko, eksperimentalno, uničujočo, osvobajajočo, prodorno, vizionarsko.

Jimi Hendrix bi danes praznoval 77 let. O njem razmišljajo naključni ljubitelji dobre glasbe ter glasbeni urednik in oboževalec Andrea F.

Legendarni kitarist Jimi Hendrix se je rodil na današnji dan leta 1942. Njegovo glasbo opisujejo kot … pionirsko, eksperimentalno, uničujočo, osvobajajočo, prodorno, vizionarsko. Kaj pa njega? Kdo je bil Jimi Hendrix? Odgovarjajo anketiranci. 

“Kitarist psihedelične rokovske glasbe v šestdesetih letih. Bil je prvi priljubljeni avtor, ki ni bil konservativen. Bil je navdihujoč, poln življenjske energije.”

“Bil je virtuozen.”

“Legendaren kitarist, ki je ustvarjal distorziran zvok. Dobro je tudi pel.”

Njegovo umetniško ime krasi etiketa: najpomembnejši rokovski kitarist 20. stoletja. Andrea F. o Jimiju Hendrixu: 

“Bil je in je še vedno največji kitarist vseh časov. In ta pojem največji je nad pojmom najboljši. Zgodovina glasbe nam je postregla z izjemnimi kitaristi, za katere bi lahko rekli, da so bili tehnično boljši in veliko bolj učeni od Hendrixa. […] Toda nihče ne premore kombinacije inovativnosti in revolucionarnosti v svojem času.”

Vse najboljše, @JimiHendrix Excuse me while I play Purple Haze @Val202 #zdajsevrti pic.twitter.com/IAnKl2caqt

— andrej karoli (@andrejkaroli) November 27, 2019

Andrej Karoli