Interval

Interval – 45: Koncertni & Mladi

Koncerti ... Gašper Selko (X.U.L) s prvencem VOID - zgodba enega človeka

Gašper Selko (X.U.L.)_VOID_foto_Matic Maček
Gašper Selko (X.U.L.)
foto: Matic Maček

Koncertni Interval: redni izbor dogodkov od nedelje do nedelje.

Mladi Interval: Gašper Selko (X.U.L.) s prvencem VOID – zgodba enega človeka.

Gašper Selko iz Kamnika je trobentač mlajše generacije. Glasbo uporablja kot jezik. Vse, kar posluša, kar ustvarja in igra, je odraz njega samega in njegovih vplivov; od moči metala, dovršenosti klasične glasbe, svobode jazza in različne ljudske in etno glasbe.
Diplomant Akademije za glasbo v Ljubljani se je že med študijem spogledoval z različnimi glasbenimi zvrstmi. Je član različnih zasedb (med njimi so: Leni Kravac, MUSCAH, Good Vibrations, Yanu, Big Band Bend-It!, Mestna godba Kamnik, Simfonični orkester Domžale-Kamnik), sodeluje tudi s številnimi priznanimi izvajalci in skupinami, kot so Noctiferia, Igor Leonardi, Murat in Jose, JaMirko, Damaris.

Z imenom X.U.L. pa Gašper Selko ustvarja avtorsko glasbo. V avtorskem ustvarjanju združuje moderno klasiko, minimalizem in elektroniko. Pod imenom X.U.L raziskuje tudi nove načine interakcije med glasbo in poslušalci.
Prvenec VOID – zgodba enega človeka je izdal 22. novembra kot CD in v digitalnih formatih, ki so dostopni na različnih spletnih platformah.
Ob izidu albuma sta s koreografinjo Tino Habun zasnovala avdio-vizualni performans. Ponovitev performansa ”VOID – zgodba enega človeka” bo v četrtek, 5. decembra, v MC Kotlovnica v Kamniku.