Botrstvo

Delam 33 let, a ne morem kupiti niti svežega kruha

"Ko bi ljudje vedeli, kako te lahko osreči vrečka hrane!"- V skladišču ZPM Moste Polje močno primanjkuje hrane za družine iz Botrstva

vozicki
foto: Srdjan Zivulovic/Bobo

“Triintrideset let delovne imam, a ker imam desetletnega sina in ta hip še ne morem delati v izmenah, sem dobila le delo za skrajšan delovni čas. Čeprav si močno želim delati več.”

“Ko plačava najemnino in najnujnejše račune, mi ostane največ 20 evrov na teden za vse, tudi za hrano. Včasih pa nič. V trgovino grem dvakrat, morda trikrat na mesec. Ne morem si privoščiti niti svežega kruha. Dolgo sem skrivala stisko, zdaj ne morem več.  Sram me je prositi, ker ko ti vzamejo dostojanstvo, ti vzamejo vse. A ne gre. Po pomoč pridem, da sploh preživiva. Ko bi ljudje vedeli, kako te lahko osreči vrečka hrane,” pravi mati, ki brez pomoči ZPM Moste Polje in programa Botrstvo ne bi mogla preživeti. A hrane, ki jo ljudje nujno potrebujejo, jim nenehno zmanjkuje. In zdaj je skladišče prazno.

Ob 30. obletnici deklaracije o otrokovih pravicah je zagotavljanje hrane najmanjši možni minimum, ki smo ga otrokom in seveda vsem drugim dolžni zagotoviti. ZPM Ljubljana Moste Polje, ki že polnih devet let vodi tudi program Botrstvo v Sloveniji, ne prejema hrane iz državnih oz. evropskih zalog oz. nikakršne državne finančne pomoči za nakup hrane za pomoč ljudem v stiski. Zato so izjemno hvaležni vsem donatorjem, ki lahko pomagajo.

Vsa donirana sredstva prek SMS-sporočil z geslom BOTER5 (pisano brez presledka), ki bodo  na številko 1919 poslana do konca meseca, bodo porabljena  za nakup hrane za otroke in njihove družine v stiski.

Trajna živila je mogoče tudi donirati vsak delovnik med 8. in 16. uro v skladišču ZPM Ljubljana Moste Polje na Zaloški 54 v Ljubljani. Hvala vsem, ki lahko pomagate.

Za dodatne informacije lahko pokličete ZPM Ljubljana Moste Polje na telefonski številki 08/205 26 93 in 01/544 30 43, pošljete lahko tudi elektronsko sporočilo na naslov info@boter.si ali novinarki Vala 202 Jani Vidic: jana.vidic@rtvslo.si.

Podatki za UPN
Koda namena
CHAR
Namen
BOTRSTVO – Za prehranske pakete
Znesek
EUR(znesek, ki ga želite darovati)
BIC banke prejemnika
LJBASI2X
IBAN
SI56 0201 2002 0297 991
Referenca
SI00
 
154
Ime in naslov
ZPM Ljubljana Moste, Proletarska 1,
1000 Ljubljana