Marko Polak se bo v večernem športnem intervjuju z dvakratnim svetovnim prvakom v kategoriji MXGP Timom Gajserjem pogovarjal o njegovem letu presežkov, pripravah na novo sezono in spremembah v spremljevalni ekipi.

Svetovni prvak v motokrosu o šampionski sezoni, odnosu z očetom in svoji prihodnosti

Dvakratni svetovni prvak v kategoriji MXGP Tim Gajser je govoril o svojem letu presežkov, pripravah na novo sezono in spremembah v spremljevalni ekipi.

“Po dveh težkih sezonah sem spet nazaj na vrhu. Res dober občutek. Veš, da v slabih sezonah, ko so bile poškodbe, ni vse šlo v pravo smer. Najpomembneje je, da uživam v tekmah, da grem na tekme z veseljem.”

Na vprašanje, ki je zelo mikavno že od prvega naslova naprej, kdaj na tekmovanja onstran Atlantika, odgovarja: “Ponudb ne manjka. Po naslednji sezoni mi poteče pogodba, naslednjo sezono pa še ostajam v razredu MXGP. Potem pa je še vse odprto. Amerika, to so moje otroške sanje.”

Honda mu že pripravlja novo pogodbo, pogajanja bodo kmalu tu. Gajser bo prihodnjo sezono dobil novega, mladega dirkača, o tem, da ekipa nima dveh prevladujočih dirkačev, denimo KTM ali Yamaha, pa razlaga.

“Po eni strani bi bilo to dobro. Po drugi strani pa to prinaša tudi trenja znotraj ekipe. Če se dva borita za naslov, je to tako, kot bi imel dve ekipi pod isto streho.”

Nedavno je Honda na dogodku po koncu sezone gostila vse svoje voznike. Tam je bil seveda tudi Marc Marquez.

“On večino časa preživi na motorju za motokros. A vozi moto GP in nima veliko časa za to. Mislim, da možje pri Hondi iščejo datum, da bi z Marcom lahko skupaj trenirala na stezi za motokros. Pogovori potekajo, morda nam uspe.”

Letošnja sezona je bila zagotovo prelomna še na osebno-poslovni ravni, saj je Tim prekinil sodelovanje s svojim očetom Bogomirjem.

“Najtežje je bilo začeti ta pogovor. Izraziti željo, kaj si želiš. To sva oba težko sprejela, a je bilo to edino pravilno. Motokros je bil vse, o čemer sva se znala pogovarjati. Včasih sem pogrešal očeta.”

Marko Polak