Večerni pogovori s športniki.

Velika želja sta nastop na olimpijskih igrah in zmaga na katerem koli turnirju serije ATP. Najraje v nam bližnjem Umagu. Zastava na Dunaju ga je zmotila

Aljaž Bedene je najboljši slovenski teniški igralec zadnjega obdobja, prvi, ki je lani skoraj celotno sezono preigral na turnirjih najvišjega razreda. Štirikrat je že zaigral tudi v finalu, najbližje zmagi je bil letos v Metzu.

“Zaključek sezone je bil zelo dober, še nikoli tako. Po Parizu sem našel prave strune in to se je poznalo tudi pri moji igri. Najboljša dvoboja sezone sem odigral v Wimbledonu in na odprtem prvenstvu ZDA.”

V karieri je osvojil 16 turnirjev serije challenger, letos tudi domačega v Portorožu.

“Turnir serije ATP bi najraje dobil v Umagu. Je najbližje domu in tam se zbere največ slovenskih navijačev. Če bi se to zgodilo v Umagu, mislim, da bi bilo to vrhunsko za slovenski tenis.”

Velika želja je nastop v Tokiu na olimpijskih igrah. To je bil tudi eden izmed glavnih razlogov, da se je iz Velike Britanije vrnil nazaj v Slovenijo: “Na olimpijskih igrah ne želim le igrati, tam želim biti v čim boljši formi. Zdi se mi, da se v tem trenutku vse lepo sestavlja.”

Pogovarjali smo se tudi o neljubem dogodku na turnirju na Dunaju, kjer se ob njegovem imenu ni pojavila zastava s pravim grbom, razkril pa je tudi načrte za bližnjo prihodnost. “V Lukovici bomo naredili dodatna igrišča in fitnes. Tega v Sloveniji ni. Želimo dvigniti slovenski tenis na višjo raven. Otrokom bi rad dal nekaj, česar jaz nisem imel.”

Luka Dolar