202 šport

Aljaž Bedene se je v Slovenijo vrnil v pravem času

Velika želja sta nastop na olimpijskih igrah in zmaga na katerem koli turnirju serije ATP. Najraje v nam bližnjem Umagu. Zastava na Dunaju ga je zmotila

IMG_8362
Aljaž Bedene
foto: Luka Dolar

Aljaž Bedene je najboljši slovenski teniški igralec zadnjega obdobja, prvi, ki je lani skoraj celotno sezono preigral na turnirjih najvišjega razreda. Štirikrat je že zaigral tudi v finalu, najbližje zmagi je bil letos v Metzu.

“Zaključek sezone je bil zelo dober, še nikoli tako. Po Parizu sem našel prave strune in to se je poznalo tudi pri moji igri. Najboljša dvoboja sezone sem odigral v Wimbledonu in na odprtem prvenstvu ZDA.”

V karieri je osvojil 16 turnirjev serije challenger, letos tudi domačega v Portorožu.

“Turnir serije ATP bi najraje dobil v Umagu. Je najbližje domu in tam se zbere največ slovenskih navijačev. Če bi se to zgodilo v Umagu, mislim, da bi bilo to vrhunsko za slovenski tenis.”

Velika želja je nastop v Tokiu na olimpijskih igrah. To je bil tudi eden izmed glavnih razlogov, da se je iz Velike Britanije vrnil nazaj v Slovenijo: “Na olimpijskih igrah ne želim le igrati, tam želim biti v čim boljši formi. Zdi se mi, da se v tem trenutku vse lepo sestavlja.”

Pogovarjali smo se tudi o neljubem dogodku na turnirju na Dunaju, kjer se ob njegovem imenu ni pojavila zastava s pravim grbom, razkril pa je tudi načrte za bližnjo prihodnost. “V Lukovici bomo naredili dodatna igrišča in fitnes. Tega v Sloveniji ni. Želimo dvigniti slovenski tenis na višjo raven. Otrokom bi rad dal nekaj, česar jaz nisem imel.”