Prostovoljni gasilci Domen Pavlič, Patrik Štefelin, Sebastjan Vovko, Žan Koncilija in Moamer Čosič so na tekmovanju Firefighter Combat Challenge v Alabami postali svetovni prvaki.

Prostovoljni gasilci Domen Pavlič, Patrik Štefelin, Sebastjan Vovko, Žan Koncilija in Moamer Čosič so na tekmovanju Firefighter Combat Challenge v Alabami postali svetovni prvaki

S-GARD Team Slovenija so v prvem tednu novembra postali Ime tedna. Ekipo sestavljajo prostovoljni gasilci: Domen Pavlič, Patrik Štefelin, Sebastjan Vovko,
Žan Koncilija in Moamer Čosič. V kategoriji Hibrid team so na tekmovanju Firefighter Combat Challenge v ameriški Alabami pometli s konkurenco in postali svetovni prvaki.

Sebastjan Vovko pripoveduje, da se zdi Američanom neverjetno, da je njihovo delo prostovoljno.

Glasujte za ime tedna

Rezultati

Glasovali ste še za:

Milan Erič in Zvonko Čoh, avtorja prvega slovenskega animiranega celovečerca Socializacija bika?. Za edinstven prispevek k zgodovini slovenskega filma sta prejela nagrado Saša Dobrile za življenjsko delo na področju animiranega filma, ki jo podeljujejo v Društvu slovenskega animiranega filma.

Vlado Novak, igralec, ki je v karieri ustvaril že več kot šestdeset različnih filmskih vlog. Za izjemen ustvarjalni opus so mu pri Društvu slovenskih režiserjev podelili nagrado bert za življenjsko delo na področju filmske in televizijske igre.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Miha Švalj