V novi epizodi nogometnega podkasta Žoga je okrogla so tokrat ob domačem prvenstvu in pokalu v ospredju najmočnejše evropske lige. Gostje so novinarji Radiotelevizije Slovenija Slavko Jerič, Boštjan Janežič in Marko Cirman. Voditelj je Aljaž Golčer.

Žoga je okrogla tokrat o blesteči Olimpiji, pragmatičnem Mariboru in težavah Rudarja s podrobnim pregledom dogajanja v Evropi

Gostje nogometne pogovorne oddaje Žoga je okrogla so se tokrat pogovarjali o zmagovitem nizu Olimpije in stanju v Mariboru ter boju za vrh državnega prvenstva. Posvetili so se tudi slovenskemu pokalu in dogajanju na evropskih nogometnih zelenicah.

Olimpija je prepričljivo s 3:1 premagala Aluminij in se utrdila na prvem mestu prvenstvene lestvice. Varovanci Safeta Hadžiča so v izvrstnem položaju, če se ne bo zapletlo v ozadju.

Navdušuje me Safet Hadžič s svojim načinom vodenja. Vidi se, da je garderoba začela dihati kot eno, da so stvari na svojem mestu. V tem trenutku ima po mojem mnenju Maribor več razlogov za skrb kot Olimpija.
– Marko Cirman

Maribor je po visokem porazu v Sežani premagal Celje. Prvič to sezono je tekmo v prvi postavi tekmo začel Amir Derviševič. Vezist si je nastop prislužil na pripravljalni tekmi.

V Mariboru so po porazu v Sežani želeli odigrati pripravljalno tekmo. Pomerili so z Vidmom. Nižjeligaš je vodil do sredine drugega polčasa, Amir Derviševič pa je nato dvakrat podal za zadetek iz kota ter Mariboru prislužil zmago. Darko Milanič pa ga je za to nagradil z nastopom od prve minute proti Celju. Videti je nemir v mariborskem moštvu.
– Boštjan Janežič

V velikih težavah je po novem porazu Rudar, ki je to sezono po 15. krogu še brez zmage. Doslej je zbral le pet točk.

To je eden najslabših začetkov sezone v prvi ligi. Navijači upajo, da Rudar ne bo podrl neslavnega rekorda kluba Jadran Dekani, ki je v eni prvih sezon vseh 30 krogov neuspešno naskakoval zmago. Slabše sta pred leti sezono začela še Beltinci z 20. in Radomlje z 18. tekmami brez zmage. Vsi trije klubi so konec sezone tudi izpadli v nižji rang tekmovanja.«
– Slavko Jerič

V drugem polčasu so se gostje posvetili dogajanju na evropskih nogometnih zelenicah. V španskem prvenstvu so predstavili zaplet, ki se je pojavil v Španiji, kjer so prestavili El Classico. V angleškem prvenstvu navkljub veliki prednosti Liverpoola voditelj Aljaž Golčer pravi, da bi bilo precej prehitro odpisati Manchester City. Marko Cirman pa predstavi največje presenečenje letošnje sezone. To je novinec v prvi portugalski ligi Famalicao, ki je do minulega konca tedna kraljeval na prvem mestu prvenstvene lestvice.

Aljaž Golčer, Boštjan Janežič, Marko Cirman