Astrid Kljun v sklopu projekta Astrid in Avantgarden, ki je nastal pred dobrima dvema letoma, predstavlja prvi izdelek. Projekt sestavljata še dva člana, Jani Hace in Martin Štibernik.

Sestra "Alice in Wonderland"

Astrid Kljun je 23-letnica, ki je letos magistrirala iz opernega petja, prihodnje leto pa načrtuje še diplomo iz harfe: "Ljubljanska opera bi morala zaposliti več ljudi, ki so šolani pevci. Imamo odlične režiserje, odličen orkester, tudi odlične pevce, a šolani ne dobijo vlog. Glede samega obiska opere pa mislim, da danes velikokrat živimo prehitro in si ne vzamemo treh ur za takšno umetnost."

V sklopu projekta Astrid in Avantgarden, ki je nastal pred dobrima dvema letoma, predstavlja prvi izdelek. Projekt sestavljata še dva člana, Jani Hace in Martin Štibernik.

"Ime Astrid in Avantgarden izhaja iz moje ljubezni do umetnosti. Blizu so mi izumi 20. stoletja, med katere spada tudi avantgarda. Vsaka stvar, ki jo delam, je ekspresija nečesa globljega. Astrid v avantgardnem vrtu pa je kot sestra "Alice in Wonderland"."

Ustvarjajo atmosferično glasbo, skladbo Coconut lahko žanrsko uvrstimo v etnopop. Astrid jo je posvetila svoji babici, s katero sta bili rojeni na isti dan in je v njenem življenju, čeprav babice ni več, ta še kako prisotna: "Skladba govori o osebni rasti, o trenutku, ko se posloviš od starega sebe. V ozadju je afriški zborček, gre za pogrebno procesijo pri afriških pogrebih. Oni se veselijo življenja, ne objokujejo smrti. Tri dni pred snemanjem videospota za skladbo sem izvedela, da sem noseča. Tako smo spot snemali tudi s tem "coconutom" v mislih." 

Neja Jerant