Skladba, ki oporeka pojmu normalna družina.

Skladba, ki oporeka pojmu normalna družina

Jedro Neomi sta Saša Vipotnik, ki piše pesmi in poje, ter Mario Babojelić, ki zanje naredi aranžma in produkcijo. Zraven pa so še Erik Marenče, Marko Grubar in Dejan Slak.

"Moje pesmi so izpovedne, glede na to, da sem istospolno usmerjena, je sporočilo skladbe Family jasno. Govori o tem, kako težko se je s tem spopadati in kako bi rad vsem ugajal, tudi tistim, ki te ne sprejemajo." 

Za skladbo so posneli videospot, v njem nastopa kraljica preobleke. Niso želeli biti tragični in dramatični, videospot nosi pozitivno sporočilo, kar je v našem prostoru še toliko bolj pomembno: "On se oblači v žensko, na koncu pride njegova družina, ki s tem nima težav, mu čestita za rojstni dan in pojejo tipično slovensko jed."

"Nekateri ljudje menijo, da lahko ljubiš, kogar hočeš, ko pa je govor o otrocih, imajo pa zadržke. Mislim, da se je nepotrebno vtikati v to, ker si bo nekdo vseeno ustvaril družino, problem je samo v tem, kakšen prostor mu bo družba omogočila." 

Saša je uspešna glasbenica in specializantka nevrologije. Tistim, ki jih je strah razkriti istospolno usmerjenost, saj se bojijo, da bodo zaradi tega manj uspešni ali zavrnjeni, svetuje tole: "Iz svojih izkušenj govorim, da je glede svoje spolne usmerjenosti veliko lažje biti iskren, drugače je vedno nekaj, kar te tišči in ne moreš zaživeti na polno. Sigurno te bo to kdaj udarilo po glavi, a dobiš tršo kožo."

Na prihajajočem albumu bodo skladbe v angleškem jeziku, saj so nastajale v obdobju, ko je Saša živela in ustvarjala v Carigradu. Žanrsko bodo skladbe precej drugačne od prejšnjih: "Bolj eksperimentalno bo," pravi Saša.

Koncert ob izidu nove plošče bo 18. januarja prihodnje leto v Kinu Šiška, že novembra letos pa obljublja novi singel.

Neja Jerant