Življenjske pripovedi maratoncev: Od operne pevke, ki teče maratone, tekača, ki niza največje maratone na svetu, do človeka, ki je alkoholno odvisnost premagal s tekom

Med letošnjim Ljubljanskim maratonom vam predstavljamo posebne tekaške zgodbe. Prvo ima Jože Marolt, odličen rekreativni tekač, ki se je pred šestimi leti dokončno odpovedal alkoholu, svojo energijo pa je, tudi ob pomoči trenerja Romana Kejžarja, preusmeril v vzdržljivostni tek.

Junakinja druge zgodbe je operna pevka Irena Yebuah Tiran, ki pravi, da je že vse svoje življenje na neki način povezana s tekom, med tekom kdaj tudi poje in prav lahko jo kje med novomeškimi poljskimi ravnicami slišite tudi vriskati. Ker je tek v naravi tako zelo lep, pojasni. Kako pa gresta skupaj profesionalno operno petje in premagovanje maratonov? Irena dokazuje, da dobro.

Tretjo zgodbo predstavlja tekač Gregor Bec. Verjetno vam je znano, da v svetu maratona obstaja serija šestih, ki jih štejemo med najelitnejše in tudi so na svetu. Gregor Bec se je odločil, da bo pretekel vseh šest, do konca poti pa mu manjkata le še dva. V njegovi zgodbi slišite več o tem, kako je začel graditi svojo maratonsko kariero praktično iz nič in kaj si še želi doseči na svoji tekaški poti.

Jure Jeromen, Maja Ratej, Matej Hrastar