V sedmi tosezonski epizodi nogometnega podkasta Žoga je okrogla Marko Kovačevič s časnika Večer, Boštjan Janežič iz športne redakcije Radia Slovenija in voditelj Jože Pepevnik v klubskem delu debatirajo o zadovoljnih in nezadovoljnih po derbiju Maribora in Mure, pečatu Anteja Šimundže v prekmurskem klub ter velikem preobratu Olimpije pri Triglavu. Velik del oddaje je posvečen reprezentanci, ki jo v četrtek in nedeljo čakata gostovanje pri Severni Makedoniji in domača tekma z Avstrijo. Kako napadalno bodo varovanci Matjaža Keka nastopili v Skopju, na kak način je selektor našel uigrano enajsterico in zakaj je v Sloveniji toliko derbi navijačev, ki pridejo le na velike spektakle.

Slovenijo v prihodnjih dneh čakata izjemno pomembni tekmi v Skopju in Ljubljani, ob pričakovanju reprezentančne akcije pa omizje tudi tokrat o pestri domači klubski sceni

V sedmi tosezonski epizodi nogometnega podkasta Žoga je okrogla sogovorniki debatirajo o zadovoljnih in nezadovoljnih po derbiju Maribora in Mure, pečatu Anteja Šimundže v prekmurskem klub ter velikem preobratu Olimpije pri Triglavu. Velik del oddaje je posvečen reprezentanci, ki jo v četrtek in nedeljo čakata gostovanje pri Severni Makedoniji in domača tekma z Avstrijo.

Marko Kovačevič, nogometni poročevalec časnika Večer, pričakuje, da bo selektor Matjaž Kek v oktobru skušal uporabiti septembrski zmagovalni recept.

“Očitno je Kek septembra našel pravi recept, idealno postavo in se bo zdaj tega držal. Njegova vizija ni biti všečen publiki in s tem ustaljenim seznamom je storil to, kar je moral. Selektor verjetno namerava ponoviti pristop iz septembrskih tekem.”

Kek s svojim reprezentančnim seznamom ni presenetil, z njega sta zaradi poškodb naknadno odpadla Luka Zahovič in Domen Črnigoj, na seznam se je vrnil Erik Janža. Da je Kek tako hitro našel ustaljeno ekipo, Boštjana Janežiča iz radijske športne redakcije ne preseneča.

“Kek ni presenetil, da je hitro našel svoje moštvo. Pohvalno pove, da je bila liga narodov pomembna za selekcioniranje moštva. Da bi zaradi dveh golov ali dveh podaj Matjaž Kek koga na novo klical v moštvo, ni pričakovati. Kek je velik zagovornik, da se zmagovalnega moštva ne menja. V Skopju sicer ne bo igral obrambno, temveč z jasnim ciljem doseči gol in želeni rezultat. Vendar Slovenija ne bo igrala brezglavo, proti kakovostnim Makedoncem s Pandevim, Ademijem in ostalimi bi bilo to prenevarno. To bo bolj tekma za točke kot za gole.”

Boštjan Janežič, Jože Pepevnik