Žoga je okrogla

Kek zmagovalnega konja ne menja

Slovenijo v prihodnjih dneh čakata izjemno pomembni tekmi v Skopju in Ljubljani, ob pričakovanju reprezentančne akcije pa omizje tudi tokrat o pestri domači klubski sceni

IMG_20191007_144101 (1)
Boštjan Janežič, Jože Pepevnik in Marko Kovačevič
foto: Val 202

V sedmi tosezonski epizodi nogometnega podkasta Žoga je okrogla sogovorniki debatirajo o zadovoljnih in nezadovoljnih po derbiju Maribora in Mure, pečatu Anteja Šimundže v prekmurskem klub ter velikem preobratu Olimpije pri Triglavu. Velik del oddaje je posvečen reprezentanci, ki jo v četrtek in nedeljo čakata gostovanje pri Severni Makedoniji in domača tekma z Avstrijo.

Marko Kovačevič, nogometni poročevalec časnika Večer, pričakuje, da bo selektor Matjaž Kek v oktobru skušal uporabiti septembrski zmagovalni recept.

“Očitno je Kek septembra našel pravi recept, idealno postavo in se bo zdaj tega držal. Njegova vizija ni biti všečen publiki in s tem ustaljenim seznamom je storil to, kar je moral. Selektor verjetno namerava ponoviti pristop iz septembrskih tekem.”

Kek s svojim reprezentančnim seznamom ni presenetil, z njega sta zaradi poškodb naknadno odpadla Luka Zahovič in Domen Črnigoj, na seznam se je vrnil Erik Janža. Da je Kek tako hitro našel ustaljeno ekipo, Boštjana Janežiča iz radijske športne redakcije ne preseneča.

“Kek ni presenetil, da je hitro našel svoje moštvo. Pohvalno pove, da je bila liga narodov pomembna za selekcioniranje moštva. Da bi zaradi dveh golov ali dveh podaj Matjaž Kek koga na novo klical v moštvo, ni pričakovati. Kek je velik zagovornik, da se zmagovalnega moštva ne menja. V Skopju sicer ne bo igral obrambno, temveč z jasnim ciljem doseči gol in želeni rezultat. Vendar Slovenija ne bo igrala brezglavo, proti kakovostnim Makedoncem s Pandevim, Ademijem in ostalimi bi bilo to prenevarno. To bo bolj tekma za točke kot za gole.”